Μύκητες προς διάσωση!

Μπορείτε να κάνετε ένα κομπόστ από γρασίδι, να εφαρμόσετε μια γενναιόδωρη δόση στον κήπο του σπιτιού σας και να παρατηρήσετε το έδαφος να σκουραίνει. Ωστόσο, σε έξι μήνες, θα έχει επανέλθει στο αρχικό χρώμα. Αυτός ο ενεργός άνθρακας που παράγεται από τα βακτήρια μπορεί να οξειδωθεί και να επιστρέψει στην ατμόσφαιρα.

Anchor Αυτός ο ενεργός άνθρακας που παράγεται από βακτήρια μπορεί να οξειδωθεί και να επιστρέψει τελικά πίσω στην ατμόσφαιρα. Αυτή δεν είναι η διαδικασία ''διάσωσης του πλανήτη'' των χουμικών. Ο σταθερός χούμος δημιουργείται από μύκητες και αυτή η μορφή άνθρακα παραμένει στα εδάφη μας (και έξω από την ατμόσφαιρα) για τουλάχιστον 35 χρόνια. Το μέρος αυτής της ιστορίας που σχετίζεται με όλα αυτά περιλαμβάνει τη νέα αντίληψη μας ότι οι ευεργετικοί μύκητες που ευθύνονται για τη σταθερή αποθήκευση άνθρακα λείπουν, πλέον, από τα εδάφη μας. Τους έχουμε σκοτώσει με τα μυκητοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, τα νηματωδοκτόνα, την υπερβολική καλλιέργεια, τις μεγάλες περιόδους αγρανάπαυσης και τα λιπάσματα με οξύ / άλας. Μια ομάδα από αυτά τα πλάσματα, οι μυκορριζικοί μύκητες, έχει αποδεκατιστεί και παραμένει μόλις το 10%.

Υπάρχει μια απελπιστική ανάγκη να τροφοδοτήσουμε το υπόλοιπο μυκητιακό εργατικό μας δυναμικό με βιταμίνες, φύκια και καλυμμένες καλλιέργειες, εισάγοντας ένα νέο εργατικό δυναμικό που περιλαμβάνει όλα αυτά που περιέχει το GroPal Balance, όπως 70+ αερόβια βακτήρια, μυκόρριζες, ωφέλιμους μύκητες,

μελάσα, χουμικά και φουλβικά οξέα, υδρολυμένη πρωτείνη, 70 ιχνοστοιχεία και φύκια.

Οι μυκοριζικοί μύκητες απελευθερώνουν μια κολλώδη ουσία με βάση τον άνθρακα που ονομάζεται glomalin, η οποία είναι υπεύθυνη για το 30% του συνόλου του χούμου στο έδαφος. Αυτά τα σημαντικά πλάσματα μπορούν να επανεισαχθούν.


Ωστόσο, ενώ οι παγκόσμιοι επιχειρηματίες oνειρεύονται να αποικίσουν μια άγονη, κόκκινη έρημο που ονομάζεται Άρης, καταλαβαίνουμε ελάχιστα τη βιολογική ουσία ενός λαμπρά όμορφου, πολύτιμου κόσμου που ονομάζεται πλανήτης Γη. Εντοπίσαμε και ονομάσαμε 20.000 νηματώδη, για παράδειγμα, αλλά η ανάλυση DNA αποκαλύπτει ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη νηματωδών σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο κάτω από τα πόδια μας. Σίγουρα θα πρέπει να κατευθύνουμε μερικά από αυτά τα δισεκατομμύρια που προορίζονται για την εξερεύνηση του διαστήματος για την ανάπτυξη μιας καλύτερης κατανόησης του χώρου που μεγαλώνει το φαγητό μας - το έδαφος που μπορεί να μας σώσει.


Σε αυτό το σημείο, τα βιολογικά διαλύματα εδάφους είναι ο μόνος βιώσιμος υποψήφιος για την παγκόσμια κρίση που έχει προκαλέσει την υπερθέρμανση. Οι μειώσεις των εκπομπών μπορούν μόνο να επιβραδύνουν το αναπόφευκτο.

Συμβουλές για την κατασκευή του Χούμου


  1. Μην καταστρέψετε τελείως την επιφανεια της καλλιέργεια σας- μια επιφάνεια καλλιέργειας περιέχει μια πλούσια πηγή άνθρακα, αζώτου και θείου, αλλά και τα τρία από αυτά τα μέταλλα θα επανέλθουν στην αέρια τους μορφή μετά από ένα καταστροφικό ζιζανιοκτόνο. Αυτό το τρίο είναι απεγνωσμένα απαραίτητο στα περισσότερα εδάφη, έτσι είναι πολύ πιο παραγωγικό να δουλέψουμε ελαφρά την επιφάνεια της καλλιέργεια στον ορίζοντα Α (τα πρώτα λίγα εκατοστά του εδάφους).

  2. Συμπεριλάβετε τα όσπρια σε κάθε βοσκότοπο και κάτω από κάθε καλλιέργεια δημητριακών - τα όσπρια, όπως το τριφύλλι, τείνουν να τροφοδοτούν το μυκητιακό συστατικό της τροφικής αλυσίδας του εδάφους σας. Είναι αυτό το δίκτυο των υφών που δεσμεύουν τους χυμούς και τους κολλοειδούς πηλού για να δημιουργήσουν το ιερό αγρόκτημα της δομής της υγείας του εδάφους. Αυτά τα συσσωματωμένα εδάφη αναπνέουν πιο ελεύθερα επιτρέποντας στους ''μαέστρους'' που κατασκευάζουν το χούμο, όπως οι γαιοσκώληκες, να παραδώσουν τα δώρα τους χωρίς εμπόδια. Τα τριφύλλια στις καλλιέργειες σιτηρών σας δίνουν επίσης άζωτο και απελευθερώνουν όξινα εκκρίματα για να αποκομίσουν τα δύο πιο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο και φώσφορο) για τη σημαντικότερη από όλες τις διαδικασίες φυτών, τη φωτοσύνθεση.

  3. Φυτεύστε μία ποικιλία φυτών στις καλλιέργειες σας όποτε μπορείτε - τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι ο συνδυασμός πέντε φυτικών οικογενειών σε μία καλλιέργεια αποτελεί ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο. Οι ρίζες των φυτών αρχίζουν να αλληλοενημερώνονται πριν ξεκινήσουν μια έκχυση φαινολικών ενώσεων στο περιβάλον έδαφος. Η δομής του εδάφους αλλάζει, η δημιουργία χούμου επιταχύνεται και αυτή η καλλιέργεια αποκομίζει όλα τα οφέλη από τα ευεργετικά μικρόβια. Οι πέντε οικογένειες φυτών περιλαμβάνουν χόρτα, δημητριακά, φυτά, όσπρια και αμαρανθοειδή. Τα τελευταία δύο να συμπεριλαμβάνονται σε μικρά ποσοστά του συνολικού μείγματος επειδή απελευθερώνουν βιοχημικά που αποθαρρύνουν τους φιλικούς μύκητες. Ωστόσο, πρέπει πάντα να αποτελούν μέρος του πακέτου για να δημιουργηθεί η επιθυμητή ανταπόκριση.

  4. Ανακαλύψτε το χουμικό οξύ, είναι ο ισχυρότερος υποστηρικτής των ευεργετικών, δημιουργών χούμους που λείπουν στα περισσότερα εδάφη. Αυτοί οι μύκητες αναζητούν τους υδατάνθρακες μακράς αλυσίδας και σύνθετες ενώσεις που είναι άφθονοι σε αυτή τη φυσική ουσία. Όταν αποκατασταθεί κατάλληλα, αυτός ο σύνδεσμος που λείπει, δημιουργεί τον σταθερό άνθρακα που θα παραμείνει στο έδαφός σας και έξω από την ατμόσφαιρα για το μεγαλύτερο μέρος της υπολειπόμενης ζωής.

  5. Αγκαλιάστε το κομπόστ- το κομπόστ είναι πολύ περισσότερο από ένα συγκρότημα χημικών ουσιών που δημιουργείται μέσω της γρήγορης ανίχνευσης και βελτιστοποιώντας τη φυσική διαδικασία αποσύνθεσης. Το κομπόστ παρέχει μεγάλη ποικιλία και αριθμούς ωφέλιμων οργανισμών για να ανακτήσετε την ικανότητα του εδάφους σας να χτίσει χούμο. Μπορούν να υπάρχουν πέντε δισεκατομμύρια οργανισμοί σε κάθε κουταλάκι του γλυκού, που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 διαφορετικά είδη. Μεγάλο μέρος αυτού του εργατικού δυναμικού έχει συμβιβαστεί με λιπάσματα όξινου / αλατιού, γεωργικά χημικά και κακοδιαχείριση των εδαφών μας. Το κομπόστ αποκαθιστά αυτούς τους βασικούς παίκτες έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα, από την άποψη της αύξησης του άνθρακα του εδάφους, να γίνει πολλές φορές μεγαλύτερο από το χούμο που προστίθεται στο κομπόστ.

  6. Ελαχιστοποίηστε την καλλιέργεια- Κάθε φορά που ανοίγουμε το έδαφος, εισάγουμε επίσης οξυγόνο, το οποίο οξειδώνει ένα ποσοστό του πολύτιμου χούμου μας. Εάν επιλέξουμε να επεξεργαστούμε το έδαφος όταν είναι βρεγμένο, τότε αυτή η απώλεια μεγεθύνεται πολλές φορές. Το κυριότερο θέμα με τη μη γεωργική δραστηριότητα περιστρέφεται γύρω από την εξάρτηση από τη Γλυφοσάτη. Αυτή η χημική ουσία δεν θα είναι μαζί μας πολύ περισσότερο, καθώς μπορεί να είναι η μόνη πιο τοξική ουσία που έχουμε ασκήσει ποτέ στη γεωργική μας γη.

  7. Βάλτε πίσω τους γαιοσκώληκες σας - Χρησιμεύουν ως μέρος του εξωτερικού στομάχου του φυτού, χωνεύοντας υπολείμματα καλλιεργειών, παράγουν φυτικά τρόφιμα και επωάζοντας μια μοναδική ομάδα ευεργετικών βακτηριδίων χωρίς τα οποία η κοινότητα της ζωής σας στο έδαφος είναι δυστυχώς ατελής. Ο Γαιοσκώληκας είναι μια κομποστοποίηση και άλλα οργανικά υλικά που είναι τέσσερις φορές ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή αποσύνθεσης και αερίζεται τη ριζική ζώνη και μεταφέρει ορυκτά πέρα από την επικάλυψη της ρίζας για να ενισχύσει την ανάπτυξη των φυτών και την ανθεκτικότητα.

  8. Ενσωμάτωση του ζωικού κεφαλαίου - Η συγκομιδή βοσκοτόπων και η βόσκηση των κυττάρων, συχνά συνδυασμένες, είναι αποδεδειγμένα τα καλύτερα εργαλεία οικοδόμησης χούμου. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μεταξύ των ισχυρότερων τρόπων ανάκτησης της οργανικής ύλης, καθώς και οι δύο περιλαμβάνουν ελάχιστη διαταραχή του εδάφους, και αυτό συμβαίνει όταν οι μύκητες ευδοκιμούν,

  9. Βελτιώστε την πέψη με την άλεση - σε ένα πραγματικά ενεργό έδαφος, τα υπολείμματα καλλιεργειών σας θα πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο μέρος του εδάφους μέσα σε έξι εβδομάδες. Όσο πιο σύντομα μπορεί να μετατραπεί αυτό το στέλεχος σε χούμο, τόσο το καλύτερο, καθώς τα υπολείμματα θα επανέλθουν βαθμιαία στην αέρια μορφή και χάσαμε μια θαυμάσια ευκαιρία για χούμο.

  10. Παρέχετε οξυγόνο - το πιο σημαντικό στοιχείο για την αντοχή των καλλιεργειών και την ανθεκτικότητα δεν είναι Ν, Ρ ή Κ. Είναι το αέριο που δίνει ζωή στα μικρόβια, τα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο, το οξυγόνο. Η αναλογία ασβεστίου προς μαγνήσιο είναι πρωταρχικής σημασίας μεταξύ πολλών βασικών λόγων, διότι φυσικά βοηθά στη δημιουργία της ανοικτής δομής που επιτρέπει στο χώμα να αναπνεύσει.